Til forsiden
 
 
 
 
M.D.Boiwadt  Jørgen Friedrich  Ingeburg
1783 - 1861  Bøwadt  Friedrich
   Dorothea Jacobine
 
   Matthias Diedrich
   Boewadt
  1842 - 1925
 
 
 
Jørgen Friedrich Bøwadt
Født den 16.9.1872 i Nordborg.
Død den 20.6.1956 i Sønderborg
Søn af Matthias Diedrich Boewadt og Dorothea Christiane f. Schrøder.

Viet til Kathrine D. f. Jakobsen, født 12.3.1876, død 17.12.1943 i Sønderborg.
Var først beskæftiget ved landbruget, derefter kusk hos storkøbmand Stein i Sønderborg. Købmandsgården lå mellem Rådhustorvet og Bjerggade. Når Bøwadt kørte for fru Stein var det med firspand, og det skulle helst gå stærkt. Han gik til fods til Søgård for at besøge sin kæreste.
Værnepligten aftjente han hos Ratzeburgerjægerne. Et par år var han bestyrer på svigerfaderens gård i Strandelhjørn, hvilket efter sigende ikke gik så godt.
Mange år var han ansat hos f. Kulhandel i Sønderborg, mens han samtidigt havde ca. 20 svin til opfodring i gården til hans ejendom, Goethegade 22A.
I krigen 1914-18 blev han indkaldt til landstormen, først ved bevogtningen af Als, hvor han en tid var sammen med sin svoger Jørgen Chr.Thomsen. Derefter var han vagtmand på en krigsfangelejr i Erfde, siden vagtmand over russiske krigsfanger, der arbejdede på et stort gods som landbrugshjælpere.
I slutningen af krigen var han med i Frankrig; at der i krigen blev anvendt gas mod fjenden, bar hans ansigtshud resten af livet præg af.

Efter hustruens død fik Bøwadt sin daglige middagsmad og sin vask ordret på Ahlmansvej 47, senere da han trængte til pleje, boede han på skift hos alle 3 døtre.
Han havde stor humoristisk sans og selvironi. Han var lidt af en Svejk-soldat. Han havde 6-7 historier fra sit liv, som han gerne fortalte, og han var en stor iagttager af folk han mødte, og lavede selv små øgenavne til dem.